MAJSTROVSTVÁ SVETA 2016, BULHARSKO – 1. DEŇ

Veľmi úspešný prvý deň za nami. Ale poďme pekne poporiadku. Cesta na šampionát bola bez problémov. Váženie bez problémov. Ubytovanie slušné. Partia juniorov veľmi dobrá. Prístup starších členov na zamyslenie! Šampionát veľmi ťažký, keďže sa prezentovalo 52  krajín a viac ako 1200pretekárov.

Poďme k súťaži. Dnes nesklamal nikto. Všetci sa snažili dať zo seba všetko. Aj tí čo nebodovali, podali pekné výkony. Na medailu siahala Evka Nováková, ktorá obsadila 6. miesto, ale na medailu vo svojej kategórii potrebuje zapracovať na technike a lepšej fyzickej pripravenosti. Potom reálne môže pomýšľať na medailu. Martin Hôždala 5. miesto. Šiel  ako „delo“ škoda, že mu žreb pridelil súperov, ktorých nedokázal poraziť. Pretekárov na štvrtom a tretom mieste už viac krát zdolal a mohlo to byť oveľa lepšie! Ján Gábor pri svojej premiére získal veľmi pekné  5. miesto. Jano sa prepol do svojho sveta a veľmi málo chýbalo k tomu aby mal medailu. Verím v jeho potenciál v tejto kategórii.  Klaudia Lišková šla o kategóriu vyššie. Aj 65tke dokázala, že je skvele pripravená a patrí do svetovej špičky. Zaslúžene si vybojovala titul vicemajsterky sveta. Jej cieľ je splnený, ale zajtra sa pokúsi zrealizovať si sen! Dúfam, že si s ňou zajtra zaspievame hymnu. Michaela Vakonič, pri svojej premiére potvrdila svoj talent a splnila čo sme od nej tajne očakávali. Stať sa vicemajsterkou sveta na premiérovom šampionáte sa nepodarí  každému. Verím, že po doliečení malého zrania sa pustí do tréningov. Má potenciál stať sa majsterkou sveta, ale musí zapracovať na technike.  Rebeka Martinkovičová je opäť majsterkou sveta a krásne začala svoju rozlúčku s juniorkou kategóriou. Dnes bola od svojej ruskej súperky o triedu lepšia. Verím, že svoju výbornú formu predvedie aj medzi ženami!  Adam Adamov je vicemajster sveta! Neočakávaný zázrak! Tomuto chlapcovi som veril (on vie!). Vedel som, že má potenciál na medailu, ale na šampionátoch sa mu nedarilo. Dnes to rozbalil naplno a do finále šiel bez prehry. Aj keď ho gruzínec 2x porazil tak Adam konečne pocítil, že na to má!

Teším sa, že sme boli úspešní, že sme bojovali, že sme sa podporovali a že sme sa svetu ukázali.  Čo zajtra? Uvidíme! Svojím reprezentantom verím a dúfam, že nás zase potešia!!!

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Scroll to Top